Популярни публикации

вторник, 11 януари 2011 г.

Тонус и здраве с Лотос Сутра – част І-ва Комплекс упражнения за енергетизиране и детоксикация и на организма

Лотос Сутра  е метод за постигане на физически и емоционален комфорт. В раздела „Гимнастика” на метода заложих  необходимостта от кратки и  леки  за изпълнение, но същевременно ефикасни упражнения, които да бъдат полезни на всеки от  нас в динамичнотно  и напрегнато всекиднение. Комплекс ът съдържа  медитативна практика,  упражнения на тибетски монаси и фрагменти от костно-ставната гимнастика на съвременния „гуру”на  духовното и физическо здраве  академик Мирзакарим Норбеков. Упражнения,  еднакво подходящи за двата пола  без оглед на възраст, физика и тонус. Упражнения просто наложителни за хора в стрес, за жени и мъже, чиято професиална ангажираност и  социален статус  нерядко ги поставят на  ръба на емоционалния и физически дисбаланс. За ученици и студенти в изпитен маратон. За златната възраст на вземащите решения и отговорни за последствията от тези решения. За сребърната възраст, когато духът търси успокоение, а тялото напомня, че за него не са положени необходимите грижи.

Упражненията стимулират енергийните центрове, познати на изток като„чакри”. Задвижват енергетиката на организма, ускорява метаболитните процеси и  по естествен път се стига до изчистване от токсини. Резултатът е психично равновесие, а равновесието на психичните енергии на ума и тялото осигуряват здрава имунна и хормонална система.  Мускулатурата укрепва , ставите и връзките поддържа гъвкавост и сила. Забавят се процесите на стареене на клетките и органите.
Лотос Сутра гимнастиката може да бъде вашата първа чаша сутрешно кафе. Упражненията отнемат не повече от 20 минути и са средството за зареждане на организма със силата и самочувствието, така необходими  за предстоящия ви ден. 
Лотос Сутра гимнастиката е еднакво подходяща за който и да е час от деня  - сутрин след сън, в удобно време предиизпит или  важна среща, пътуване, нощна смяна, при симптоми на заболяване, при необходимост от активизиране на тонуса, когато ни предстои напрегната работа и вземане на важни решения.
Лотос Сутра гимнастиката  във вечерния и вариант е идеалното”хапче” за сън заедно с топлия душ и чашата топло мляко с мед преди лягане.
Лотос Сутра гимнастиката с включено „шесто” упражнение на „Петимата тибетци” е възможност за понатъшното ви усъвършенстване във физически и психически аспект чрез трансформиране на сексуалната енергия в интелектуална. Тази практика на преразпределяне на енергиите и ползването им за подрържане на здраво тяло и бодър дух от векове е в основата на хиндуистки, будистки  и дао тантрически техники за постигане на сила и хармония в сексуалния живот на жената и мъжа.
 Във втора част:   Първо упражнение на ЛотоСутра гимнастиката – „Слънчев водопад” за поемане на космическа енергия и пречистване на клетките и органите от токсини.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Пламен Дачевски  - Рейки майстор

Рейки профилактика
Рейки медитация
Рейки масаж
Рейки пречистване на енергийните центрове
          Борба и отстраняване на енергийно вмешателство
"Лотос Сутра" лечебно-профилактична гимнастика
Контрол на теглото -  според Аюрведа
Целутрон
Бодиформ

Обучения:
      -     Лотос Сутра гимнастиката
      -     Рейки
      -     Медитация
-      Изготвяне на индивидуални хранителни режими

reiki_kiriloff_earth@hotmail.com
GSM: 0887 125 996
Bloger: http://infokiriloffearth.blogspot.com
Blog.bg: http://pako.blog.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар