Популярни публикации

неделя, 16 януари 2011 г.

Тонус и здраве с Лотос Сутра – част ІІ-ра

Първо упражнение на ЛотоСутра гимнастиката – „Слънчев водопад” за поемане на космическа енергия и пречистване на клетките и органите от токсини.


„Слънчев водопад” е медитативно упражнение, целящо активизиране на двиението на енергията – „Ки” у човека, засилване на метаболитните процеси и изхвърляне на натрупаните токсини. Това е подготвителното упражнение за ЛотоСутра гимнастиката.

Облекло: леко, свободно. При подходяща обстановка – без дрехи, боси.
Музикален фон:  падаща отвисоко вода, водопад.
Изходно положение: основен стоеж, стъпалата на краката са леко отворени на ширината на раменете, ръцете отпуснати по тялото. Очите притворени.
А. Повдигате ръцете през страни и нагоре и събирате дланите над главата, едновременно поемате дълбоко въздух. Задържате въздуха в дробовете и визуализирате прекрасен слънчев ден, малък водопад. Навлизате под водите му. Огряните от слънцето струи ви обливат от главата до петите. Слънчевата светлина навлиза през теменната чакра и се разлива, изпълва цялото тяло.
Б. Бавно спускате ръцете през отпред и надолу, като същевременно издишвате. Визуализирате как водата обмива и прочиства тялото ви, все едно стара кожа се смъква от раменете ви; от пръстите на ръцете и краката изтича умора...
Повтаряте А и Б още 4 пъти.Задълбочавате визуализацията с представа за още по-силно и пълно очистване – насочвате вниманието си към пробемни части и органи на тялото и не забравяте да дишате. „Вдишвате” слънчевия водопад и с издишването отмивате умората и токсините.
В. При 6 и 7-мо вдишване и издишване визуализирате себе си как излизате от водопада с изкряща на слънцето кожа. Представяте тялото си здраво, младо, изпълнено с енергия. Представяте себи си така, както бихте искали да изглеждате...
В част трета - упражненията за релаксиране и тонизиране на вратните и част от раменните мускули, раздвижване на шийните прешлени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар