Популярни публикации

петък, 30 март 2012 г.

Умеем ли да пием вода

Умеем ли да...пием вода?!
Пиенето на точната вода в точното време максимизира ефективността и върху
човешкото тяло



2 чаши вода, след като се събудим - помага за активиране на вътрешните органи /добре е водата да е топла/.

1 чаша вода 30 минути преди хранене спомага храносмилането.

Добре е да се пие вода не по-рано от час, час и половина след ядене – поемането на вода вода по-рано разрежда стомашните сокове и нарушава храносмилателния процес.

1 чаша вода преди вана - спомага за намаляване на кръвното наляган.е


1 чаша вода преди лягане - предотвратява инсулт или инфаркт.



Колко вода да поемаме дневно?


Най-простото правило е: толкова, колкото желае организма – едни повече, други по-малко.

Все пак пиенето под литър дневно се приема за недостатъчно. Над 2 литра може да е в повече. Има една проста сметка – теглото ви умножено по 3 дава оптималко количество вода – напр. 60 /кг/ х 3 = 1 800 милилитра /1 л. и 800 гр./

Правило дошло от изтока гласи: изпивай по чашка вода на всеки час...

Добре е да се знае, че поемането на прекалено голямо количество вода е също долкова непрепоръчително, както и поемането на малко вода. За хора с проблемни бъбреци е вредно както едното, така и другото. Затова се вслушвайте в сигналите на тялото. Организмът си набавя вода не само от бутилката, но и от разни течни храни,от плодове, зеленчуци.

Газираната вода и подсладените газирани напитки, разни псевдо сокове и пр. е добре да се избягват въобще.

Помнете, поемането на „екс” на голямо количесто вода при жажда, при умора е изключително вредно – водата навлиза бързо в кръвта и натоварва сърцето. В случаи на зажъднялост и особено при обезводняване вода се пие на малки глътки и в малки общи количества. Препоръчетелно е да се изплакне с вода устата и да се изплюе. След малко пак така...след пауза започва поемането на вода на малки глътки.

По време на ядене избягвайте пиене на вода и поемане на течности. Дъвчете добре, дълго и бавно. Слюнката /храносмилателен сок/ е необходимата „течност” за храната.

Най- добрата температура за питейната водата е стайната.

Налейте вода в стъклена бутилка и поставете шишето на пряка слънчева светлина. Половин час е достатъчноза слънчевата радиация да структурира вода с особено ценни качества за организма. Получава се светена вода.



Следващи публикации на тема вода:


Пийте протиева вода

Употреба на „жива” и „мъртва” вода

Лечебните свойства на подсолената вода

Какви качества придобива питейната вода с добавка на кислородна вода

Качествата на озонираната питейна вода

За/против пиенето на минерална вода

Какво знаете за консумирането на дестилирана вода?

-----------------------------
Пламен Дачевски - Рейки майстор
Рейки терапия
Рейки медитация
Рейки масаж - релакс&тонус
Рейки пречистване на аурата и зареждане с енергия
Борба с енергийното вмешателство
"Лотос Сутра" лечебно-профилактична гимнастика
Контрол на теглото - според Аюрведа
Целутрон
Бодиформ


E-mail: plamen_dachevski@hotmail.com
GSM: 0887 125 996
Bloger: http://infokiriloffearth.blogspot.com
Blog.bg: http://pako.blog.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар